6 DAROV OD KORONY? To myslíte vážne?

Plné noviny, televízne kanály, plné hlavy…

Prázdne školy, ulice, obchody…

Chvíle, ktoré sa asi navždy zapíšu do pamätí súčasníkov. Chvíle, ktoré majú oveľa väčšiu hodnotu, ako si myslíme.

Nepríjemné to naozaj je. Dôsledky na našich životoch v 3D budú obrovské. Ešte si ich asi ani nedokážeme uvedomiť… Na oficiálne či zákulisné príčiny a spúšťače sa pýtať nejdem a nejdem tu ani konšpirovať, kto je za tým, ktoré globálne sily to všetko spustili a prečo. Čo je zámerom „mocnejších“. 

Zamyslime sa však nad skutočnými príčinami. Tie sú zaručene inde ako vo viditeľnom svete, tie sú ďaleko za hmotou. Tieto príčiny vznikli dávno pred situáciou, ktorá sa teraz prejavuje vo svete. Vznikli na informačnej, energetickej a predovšetkým spirituálnej úrovni.

Človek je nesmierne krásna a silná duchovná bytosť, avšak zabudol na to. Pozrite sa, ako konáme… čo si o sebe namýšľame, ako sa správame k prírode, k blízkym, k Zemi…

Tí, ktorých si tento článok pritiahol, si toto všetko uvedomujú, preto tu nejdem písať „maturitnú úvahu“ nad stavom sveta a ľudských hodnôt, aké je to všetko smutné a čo sme my, ľudia, spôsobili… A či sa z toho vlastne ešte vôbec vymotáme.

Chcem sa len krátko zamyslieť, čo všetko nám táto situácia, kde korona je len začiatkom, prinesie. A čo nám zoberie.

Začnem zhurta – Zoberie nám toho veľa!!! Budú to veci, materiálne predmety, hmotné statky, autá, dovolenky… Zoberie nám to, na čom si zakladáme a myslíme si, že práve o tomto má byť krásny a šťastný život. 

Zoberie nám všetko, čo nás brzdí v rozvoji. Všetko, čo je nepravé a odvádza nás od podstaty… 

Sme pripravení odpútať sa od nepravých vecí? Alebo ich ešte stále chceme ako také rozmaznané teenagerky?

Čím sme sprostejší a zakuklenejší, tým to bude pre nás ťažšie prijať… niektorí sa možno zbláznia, lebo hodnoty v materiálnom svete, na ktorých si celý život zakladali, sa zrazu zrútia ako domček z karát. 

V tomto bode sa rozdelí pravda od ilúzie. 

Rozhodovacím momentom je stupeň nášho uvedomenia. Čo všetko už chápeme a máme spracované. Jedno je isté, každý človek dostane príležitosť posunúť sa od nepravého ku skutočnému. Čo je teda to „skutočné“?

NAŠOU SKUTOČNOU A JEDINOU PRAVDOU JE NEHMOTNÁ PODSTATA. Naša duša, iskrička Boha v nás. Kto to už rozpoznal, má v tejto chvíli ľahšiu situáciu, pretože už nemusí rozbíjať tú tvrdú škrupinu nevedomosti a stotožnenia s hmotným telom. 

ČO NÁM TEDA SÚČASNÉ DIANIE PRINESIE? 
PRÍLEŽITOSŤ!!!

Možnosť nahliadnuť „za kulisy“, rozpoznať, kto je v roli herca a kto je TVORCOM HRY.

Človek dostane šancu opäť sa vrátiť k svojej podstate. Nájsť skutočné hodnoty v živote. Posunúť sa v uvedomeniach.

Aj aktuálna situácia s karanténou nás k tomu priamo navádza. Prijmime ju s vďačnosťou. 

6 DAROV OD KORONY:

ZODPOVEDNOSŤ. Motívom tých rozmaznanejších sa stane strach o život. Aj to je dobrý motív, ak nám pomôže zmeniť sa! Stotožnenosť s hmotným telom je u ľudí inštinktívnou záležitosťou, poďakujme za ňu v tejto chvíli :). Ide len o to, či ten strach dokážeme pochopiť a postupne prijať zodpovednosť za svoje konanie pri každom ďalšom rozhodnutí. Všetci chceme byť slobodní, ale prijať naozajstnú zodpovednosť je už pre mnohých nepredstaviteľné.

POCHOPENIE, že sme súčasťou celku. Človek bol stvorený ako spoločenský tvor. Tento stav bezpochyby aj napĺňa, stále sa s niekým stretáva, hľadá podnety v spoločnosti iných ľudí. Ale keď príde na lámanie chleba a potrebu niečo spoločnosti aj obetovať, urobiť niečo nezištné pre celok, vtedy sa mu táto premisa už nepáči. Prispôsobiť sa vyšším záujmom? Zabudni. JA a len JA, moje záujmy! Hájime si ich zubami nechtami. Situácia s koronou nás prinútila brať ohľad na potreby celku. Je to krásna lekcia a ďakujme za ňu. Učíme sa nebyť „rakovinovými bunkami“ spoločnosti a našej vzácnej Zeme.

STÍŠENIE. Sme doma. Boli nám „vyblokované“ mnohé vonkajšie podnety, na ktorých si mnohí zakladali – cestovanie, skupinové stretnutia, párty a zábavné podujatia, koncerty… proste všetko, čím sme „plátali diery“ vlastnej prázdnoty. Vieme obrátiť pozornosť dovnútra a stíšiť sa? Vieme či nevieme, dianiu okolo nás je to jedno. Kto nevie, bude to mať náročné… Ale môže sa to naučiť. Kto vie, má príležitosť spoznať sa ešte viac. Pre inšpiráciu k stíšeniu máme pre Vás ebooky na rozvoj intuície na stiahnutie.

SPOLUPATRIČNOSŤ. Zomkneme sa. Zistíme, že v hmotnom svete nie sme všemocní. Že potrebujeme milovať a byť milovaní. Vedieť sa navzájom podporiť, pomojkať, odpustiť si, spoľahnúť sa na seba. Vedieť, že niekam patríme, že máme svoj domov.

ODOVZDANIE. Nevyspytateľnosť diania a takmer nemožnosť plánovať či predpokladať ďalší vývoj nás učí schopnosti odovzdať sa. Mnohí sa svorne modlia „Buď vôľa Tvoja“, ale dokážeme to naozaj? Sú viaceré prípady, kedy človek až pri veľmi ťažkej „smrteľnej chorobe“ dokázal naozaj všetko pustiť. Vzdal sa snahy mať to pod kontrolou, tak ako to on chce!!! A vtedy sa zrazu vyliečil, lebo „zrealizoval“, že koná Boh.

SPOJENIE S BOHOM. Boh je tu s nami vždy. Láskavo sa prizerá na náš ľudský vývin ako na svoje dieťa, ktoré sa učí sa svojich chybách. Posiela nám objatia v podobe krásnych zážitkov a „sms-ky“ v podobe lekcií, v ktorých si môžeme spomenúť, že je tu. „Haló… aha, kukni, tu som!“ 🙂 Nič? Žiadna odpoveď? Tak sa nám pripomenie ráznejšie – choroba, zemetrasenie, kríza… 

Všimneme si, že je tu? Že je v nás? Začneme naozaj konať ako „božia bytosť“ so všetkými jej vlastnými atribútmi?

S LÁSKOU, VĎAČNOSŤOU, POKOROU, MÚDROSŤOU A ZODPOVEDNOSŤOU?

TERAZ MÁME PRÍLEŽITOSŤ…

Ľubka Madudová