MILUJEME, HEJTUJEME

Včera som dostala sms-ku od pána z jedného kresťanského spoločenstva, ktorou ma informoval, že „Ježiš Kristus nenávidí“ praktiky, ktoré robíme v našej školičke… Aby sme vraj „neničili deťom životy, pretože je to okultizmus a satanova práca“…

Táto sms ma viedla k zamysleniu sa nad tým, ako sme my ľudia stále v područí programov, ktoré nám nedovoľujú otvoriť sa životu. Strach a demagógia sa vedia tak hlboko zakoreniť do nášho podvedomia, že často nie sme schopní vlastného zdravého úsudku.

Bojíme sa hľadať pravdu, inšpirovať sa, bojíme sa vlastného vnútorného vedenia…

Prechádzala som si vnútorne, ktoré z týchto našich „satanských praktík“ tak veľmi Ježiš Kristus nenávidí. Rozvoj tvorivosti a predstavivosti, rovnovážne využívanie funkcií oboch hemisfér, používanie vlastnej intuície a nielen racionálneho prístupu, schopnosť stíšiť sa, meditovať a správne dýchať, poznať samého seba a uvedomovať si svoje konanie, myslenie a pocity, naladiť sa na hlas svojej duše, ktorá je večne spojená so Zdrojom – Bohom…. hmmm?

Je mi jasné, že každý z nás má svoje podvedomé vzorce, ktoré ho ovplyvňujú. Je však nutné sa na tieto „programy“ úprimne a čestne pozrieť… ktoré z nich brzdia môj rozvoj? Odkiaľ som ich získal? Sú to láskyplné a chápajúce myšlienky a pocity alebo skôr separatistické, hejterské vzorce?

Poznám ľudí, ktorí za satanovo dielo považujú aj meditácie, pradávne ajurvédske učenie či kineziologické metódy, ktoré pomáhajú ľuďom získať späť stratenú rovnováhu a zbaviť sa stresu. Kto v nás rozšíril tento strach?

Ježiš Kristus učil ľudí láske a súcitu, nikdy nešíril nenávisť.

„Láska je trpezlivá, láska je dobrotivá, nezávidí, nevypína sa, nevystatuje sa, nie je nehanebná, nie je sebecká, nerozčuľuje sa, nemyslí na zlé, neteší sa z neprávosti, ale raduje sa z pravdy. Všetko znáša, všetko verí, všetko dúfa, všetko vydrží. Láska nikdy nezanikne.“ Prvý list Korinťanom

Láska je absolútny stav PRAVDY, večný a nemenný stav duše. A všetky cesty človeka na tejto Zemi vedú k zjednoteniu individuálneho a božieho vedomia, k pochopeniu, KTO NAOZAJ SOM… Posudzovanie iných ciest, ako je tá moja, je len stav DUÁLNEJ MYSLE, ktorá ľudské normy povýšila nad jedinú a večnú božiu normu – LÁSKU.