TAJOMSTVO PRAVIDELNÉHO NÁVYKU

Rozhodli ste sa už niekedy, že chcete zaviesť do svojho života nejaký nový návyk? Behať každé ráno, pravidelne meditovať, jesť zdravé jedlá… Podarilo sa Vám to?

Nuž, pravda je taká, že len 4% z nás sa podarí svoje predsavzatie naplniť. Prečo?

Pretože na vytvorenie nového návyku potrebujeme poznať jedno tajomstvo. Odhaliť ZÁHADU nášho mozgu.

Vedeli ste, že synapsie sa vytvárajú medzi tými neurónmi, ktoré sú stimulované naraz? Takže keď si o šiestej večer sadnem k meditácii na svoj modrý vankúšik, pustím si k nej relaxačnú muzičku (vždy tú istú), zapálim voňavú tyčinku, vytvoria sa prepojenia medzi týmito vnemami: 18 00 – modrý vankúš – vôňa tyčinky – moja relaxačná hudba – meditujem

Prepojenia sa počas 21 dní tak upevnia, že keď potom odbije šiesta hodina, mne sa „rozsvieti“ celá neurónová sieť... bez nútenia sadám na vankúšik a meditujem…

Toto je tajomstvo návyku.

Stretávam sa často s tým, že rodičom sa doma takýto návyk na tréning intuície nepodarí vytvoriť… potom si vyčítajú, že nedostatočne trénujú a sú z toho smutní.

Milí rodičia, mám pre Vás motiváciu od maminy, ktorej sa to podarilo a aha, ako to potom vyzerá v živote.

„Milá Ľubka

Ďakujeme Ti veľmi krásne za úžasný podnetný workshop a za „nakopnutie“ do návyku a zlepšenie sebadisciplíny, a to nielen pre naše detičky, ale zároveň aj pre nás, dospelákov. Za „palivo“, ktoré nám posielaš pre to naše vnútorné „autíčko“. 

Posledný mesiac bol pre nás úžasný, snažila som sa naozaj každý deň s Markom na niečom popracovať a musím povedať, že sú to naozaj krásne podnetné veci, čo sa nám dejú. Obrovský benefit toho celého vidím predovšetkým v tom, že sme si vytvorili taký ten náš večerný „rituál“. Marko si sám od seba uprace izbičku, poukladá a rozloží do kruhu svoje „poklady“, to sú jeho kamienky, paličky, gaštany, šišky, listy… všetko materiál made in príroda a sám od seba ma už volá: „Mamka, o chvíľu začína intuícia, nalaď sa!“ Zakaždým si urobíme krátku meditáciu, dýchanie cez jednu nosnú dierku striedavo 10 krát, potom vnímame energiu. Marko mi zvykne povedať: „Mamka, cítiš, aká je dnes tá energia silná?“ A potom sa chvíľku s „ňou“ tak hráme, lebo to cítime obaja. 

Precvičíme Finger gym, Brain gym, zažongľujeme a prejdeme na hry, kde trénujeme svoju intuíciu.

Nedávno sme boli na jednej chate, kde bolo viac detí a tam sme doniesli tieto intuitívne hry a farebné poháriky… Vznikli tam nádherné chvíle, kedy deti veľmi rýchlo naskočili na túto hru a postupne stiahli aj svojich rodičov, ktorí neveriacky krútili hlavou, ako je možné, že ich deti „to vedia“, resp. vidia bez očí. Aj takto sa dopomáha k rozšíreniu vedomia okolitého sveta. 

Ešte raz veľká vďaka, Ľubka, robíte veľké veci, hýbete „svetom“, zatiaľ len možno tým detským, maličkým, ale ten svet vôkol nás sa postupne rozširuje, tak ako sa postupne rozširuje vedomie ľudí navôkol. Držím palce a teším sa na ďalšie naše stretnutia.

S pozdravom, Ľubka Tokarčíková“

ČO NA TO POVIETE? Krásne, však? Nové, hlboké, čarovné súžitie medzi maminou a synkom. 

Ja viem, že niekedy to proste možné nie je, sú situácie, ktoré neovplyvníme… a netreba si zúfať. Už aj pravidelný návyk tréningu na workshope raz za mesiac má svoje ovocie… strácajú sa pochybnosti o sebe samom, ukladajú sa fascinujúce skúsenosti… a keď raz v živote príde nejaký podnet z oblasti vnútorného sebapoznania, hneď sa nám rozsvieti synapsia: „Toto som už zažil… toto funguje… toto naozaj existuje…“

Viac nápadov k pravidelnému návyku nájdete aj v Ťaháku intuitívnych hier.