Ako rozvíjať intuíciu u detí. Sprievodca pre rodičov

Intuícia je ako neviditeľný kúzelník, ktorý nám pomáha robiť správne rozhodnutia bez toho, aby sme vedeli prečo. Pre deti je rozvíjanie intuície neoceniteľné. Umožňuje ich uchopiť ich skrytý potenciál a svet okolo nich. Ako rodič môžete hrať kľúčovú úlohu pri podporovaní a rozvíjaní intuície vašich detí. Máme pre Vás niekoľko tipov, ako rozvíjať intuíciu u svojich detí:

1. Podporujte ich zvedavosť:

Deti majú prirodzenú zvedavosť a táto vlastnosť je úzko spojená s intuíciou. Podporujte ich otázky a nápady. Dávajte im priestor na objavovanie sveta a nebojte sa skúmať nové veci spolu s nimi. Týmto spôsobom im pomôžete vyvíjať schopnosť intuitívneho vnímania.

2. Podnecujte ich predstavivosť:

Intuícia a predstavivosť sú ako sestry. Pomáhajte deťom rozvíjať ich predstavivosť prostredníctvom rozprávok, meditácií a tvorivých aktivít. Kreslenie, písanie príbehov a hry na podporu fantázie sú skvelými spôsoby, ako rozvíjať intuíciu u detí.

3. Berte vážne ich pocity:

Intuícia sa často prejavuje cez pocity a inštinkty. Učte svoje deti, aby si všímali svoje pocity a dávali pozor na signály, ktoré im telo posiela. Pýtajte sa ich, čo si myslia o rôznych situáciách a čo v nich cítia . Tým posilníte ich schopnosť intuitívneho naladenia.

4. Naučte ich byť prítomní:

Intuícia sa často prejavuje v prítomnom okamihu. Učte deti byť v prítomnosti a vnímať seba alebo okolitý svet bez toho, aby sa zbytočne zamýšľali nad minulosťou alebo budúcnosťou. Správne vedená meditácia alebo dychové cvičenia môžu byť užitočným nástrojom na rozvoj tejto schopnosti.

5. Debatujte v úzkych aj širších kruhoch:

Rozvíjajte intuíciu detí prostredníctvom otvorených diskusií. Pýtajte sa ich na názory a nápady na rôzne témy. Zoberte ich medzi iné rodiny, ktoré o týchto témach otvorene rozprávajú a sú pripravení objavovať ich v sebe. Vaše deti budú vedieť, že sú to absolútne prirodzené veci. A kde sa s takýmito rodinkami môžete stretnúť? Napríklad aj u nás na zážitkovej víkendovke JARNEJ ŠKOLE INTUÍCIE na Liptove.

Rodičovstvo je dobrodružstvo, ktoré otvára dvere k rozvoju rôznych aspektov osobnosti detí. Rozvíjanie intuície u vašich detí nie je len investíciou do ich budúcnosti, ale tiež posilní vašu väzbu a vzťah s nimi. Sledujte ich rast, podporujte ich cestu objavovania sveta a spoločne budujte mosty medzi ich srdcom a mysľou.

Sledujte nám na FB alebo IG.

Ilustračný obrázok – horný akvarel: Lucia Grejtáková, Foto: Jana Eviaková – maminy zo Školy intuície