Z denníka rodiča alebo čo nám dala Škola intuície

Ďakujeme Lucke Grejtákovej, že sa s nami podelila o svoje uvedomenia, ako vníma Školu intuície ako rodič.

„Volám sa Lucia Grejtáková a som mamina osemročného Olivera. Venujem sa výtvarnej tvorbe, písaniu blogu aj kníh a zaujímam sa o rôzne spôsoby, ako viesť plnohodnotný život. 

V dnešnej dobe sme „omráčení“ množstvom možností, sloganov, bannerov a všelijakých reklám. Zorientovať sa a vybrať si zo širokej ponuky niekedy nie je jednoduché. Mňa však zaujalo, keď som sa pred časom dozvedela o Škole intuície. Potešilo ma, že existuje možnosť rozvoja intuície, pretože intuíciu pokladám za náš jedinečný „nástroj“, akéhosi vnútorného radcu, ktorý nám je nápomocný snáď vo všetkých oblastiach života.

Sama si (nielen) o tom študujem rôzne zdroje a na internete je dostupných aj zopár videí, kde sa človek môže čo-to dozvedieť, no stále je to iba úlomok. Predsa len  platí, že je rozdiel o niečom stokrát čítať, ako raz zažiť (vidieť).

Okrem iného som si tiež želala dopriať synovi alternatívne vzdelanie, ktoré sa nebude orientovať iba na výkon (výsledky), ale aj na individualitu a kreativitu dieťaťa. To sa mi však z rôznych dôvodov nepodarilo. 

Slovo dalo slovo a my sme spolu so synkom začali navštevovať hodiny Školy intuície v Trnave. Vtedy som ešte nevedela, čo to môže človeku (či dieťaťu) priniesť. Avšak úlohy, ktorým sa deti venovali počas hodín spolu s lektorkou alebo ktorým sme sa potom mohli venovať doma, boli hravé a hneď nás „vtiahli“. No predovšetkým ma milo prekvapilo, ako sa to začalo prejavovať v bežnom živote.

Obzvlášť, ak máte doma prváčika, ktorému sa písmenká neraz podobajú a nie je preň ľahké zorientovať sa v návale informácií. Aj u nás sa objavila možná dyslexia, problém s prehadzovaním písmeniek pri písaní alebo čítaní… Postupne som mala možnosť pozorovať, ako sa tento problém nielen upravil, no nakoniec takmer celkom vytratil.

O čo viac, že keď sa synkovi darilo v niektorých z úloh Školy intuície ako napríklad videnie bez očí alebo pocítiť vlastnú či moju energiu, nesmierne ho to tešilo a povzbudzovalo. Dozvedeli sme sa o technikách, ktoré pomáhajú v sústredení či odblokovaní. A že tých blokov niekedy máme habadej! Nielen my veľkáči, ale aj tí naši malkáči.

Vidím ako v mojom synovi rastie dôvera v seba vďaka tomu, že sa mu podarí niečo vďaka intuícii odhadnúť, nájsť, rozpoznať. A to je na nezaplatenie. Takisto v ňom ožíva kreativita a predstavivosť, ktorá je naproti tomu v bežnom školskom systéme značne vytláčaná nabok. 

Keďže sme sa aktivitám zo školy intuície venovali spolu, našla som si medzi nimi nemálo užitočných techník aj pre seba a svoju prácu náročnú na sústredenie, nové nápady a schopnosť tvorenia, za čo som veľmi vďačná. 

Preto verím, že tieto riadky pomôžu aj ďalším rodičom, ktorí zvažujú prihlásiť svoje dieťa do Školy intuície, alebo ju sami absolvovať. Naozaj vrelo odporúčam. 

Informácie o Škole intuície nájdete tu>>>.

Tešíme sa na Vás a na Vaše deti v novom Školskom roku 2022/23. Prihlášky prijímame do 15.9.2022.

Škola intuície prebieha formou 10 stretnutí v trvaní 2,5 hodiny raz do mesiaca v rôznych slovenských mestách. Po každom stretnutí posielame materiály na domáci tréning – skriptá, praktické úlohy a cvičenia, ako aj nahrávky meditácií. Maximálny počet účastníkov v jednej skupine je 12 detí.

Tip Školy intuície na knižku od Lucky Grejtákovej – Píšťalkou ma zavolaj. „Kniha, ktorá vám pripomenie, aké cnosti sú uložené v bunkách každého človeka.“