STRETLI SME SA SO SPIRITOM

Čítali ste knihu „Chalan, ktorý vynašiel Spirita?“

Čo na ňu hovoríte? A čo hovoríte na tohto nášho mladého repera, ktorý výraznou mierou posunul vnímanie „NOVÉHO ČLOVEKA“ na ceste za spiritualitou? 

Ja som mala tú vzácnu príležitosť párkrát sa s ním osobne stretnúť a zažiť si ho nielen z publika, ale aj ako súčasť pracovného tímu pri príprave hore spomenutej životopisnej knihy o MAJKOVI SPIRITOVI.

Pri jej čítaní sa mi v určitých momentoch „otvorilo srdce“… tá jeho úprimnosť a túžba po poznaní, po zdokonaľovaní samého seba a zlepšovaní tohto sveta ma až dojala. V kupéčku na ceste do Prahy sa ľudkovia čudovali, prečo roním slzy pri čítaní stohu vytlačených A štvoriek, ktoré na prvý pohľad vyzerali ako nudné skriptá z filozofie. To bolo moje prvé, zatiaľ len virtuálne stretnutie s Majkom pri korektúrach rukopisu.

 Ale naživo za stolom v kaviarni spolu s jeho mamkou Evkou /autorkou knihy/, jeho manažérom Michalom Matejovičom a vydavateľom Maťkom Brunckom to bol fakt, fakt zážitok … zážitok z NAOZAJSTNOSTI, otvorenosti, detskej sviežosti a takej tej úprimnej, čistej zvedavosti… Všetci títo krásni ľudia pokope, bez nejakých hviezdnych manierov, zapálení pre spoločný projekt…

Nedalo mi a hodili sme reč aj o našej/vašej ŠKOLIČKE INTUÍCIE. Pretože toho máme veľa spoločného… Túžime po zmene, poznaní, svetle…

A tak som nahovorila Majka, aby pre Vás, milí naši intuitívci, urobil krátky rozhovor.

Tu je: 

Ahoj, Majk. Tvoje skladby a náš projekt Školy intuície sú si niečím podobné… Rovnako ako Ty, aj my sa snažíme predstaviť mladému človeku novú cestu. Cestu „NOVÉHO ČLOVEKA“, ako si ho nazval Ty. Povedz našim čitateľom, akú rolu hrá spiritualita v živote Majka Spirita?

Ahoj, Ľubka… Veľkú. Majk Spirit vznikol práve preto, aby priniesol a predstavil spirituálne hodnoty dnešnej mladej generácii. Od začiatku mojej tvorby prezentujem názor, že človek je duch, čo má telo. Verím, že práve duch je základom a zdrojom všetkého materiálneho. Milujem pohyb a rád posilňujem svoje telo, veľa čítam, aby som precvičoval svoju myseľ, ale viem, že tá najdôležitejšia práca, ktorú musí každý z nás vykonať, je práve spirituálna. V mojich pesničkách vyzdvihujem duchovné hodnoty ako vnútorná sila, sloboda, múdrosť, súcit, mier, odvaha, rešpekt, viera a samozrejme láska. Verím, že základnou túžbou každého človeka je byť šťastný. Naozaj šťastný môže byť len človek, ktorý je v spojení so svojou dušou, šťastie, na ktoré potrebujeme vonkajšie materiálne dôvody, nie je naozajstné šťastie. Spiritualita je jediná cesta ku šťastiu.

Aký je Tvoj názor, Majk, na potrebu rozvíjať v tejto oblasti aj deti … ukazovať im nové možnosti, rozvíjať ich plný ľudský potenciál, povzbudzovať ich silné stránky a vedomie slobody a zodpovednosti?

Myslím, že práve toto je jedna z najdôležitejších výziev tohto storočia. Zastaralý vzdelávací systém je jeden z hlavných dôvodov, prečo je náš svet často taký chaotický a negatívny. Spiritualitu v minulosti zabezpečovali náboženstvá, pre túto generáciu potrebujeme nájsť nové spôsoby, ako rozvíjať duchovnosť. Školstvo zaseknuté na úrovni intelektu nemá a nikdy ani nebude mať naozajstné odpovede na tie najdôležitejšie otázky, ktoré sa deti pýtajú.

Máš niečo dôležité, čo by si odkázal deťom a ich rodičom, ktorí uvažujú o alternatívnom vzdelávaní v Škole intuície?

Deťom by som odkázal, že im v dobrom závidím takúto možnosť vzdelávania a nech určite túto príležitosť využijú. Som si istý, že rozvoj intuície a ostatných prirodzených schopností im môže v ich budúcom živote len a len pomôcť. Rodičom by som odkázal, nech sa neobávajú byť lídrami a urobiť, čo je správne. Budúcnosť sa im poďakuje. Nie som ešte rodič, ale keby som mal vlastné deti, určite by som im takéto alternatívne vzdelanie len a len odporúčal.

Super, Majk. Ďakujem Ti za príjemný rozhovor, bolo mi cťou…

Tešme sa z toho, že každým dňom pribúda kopec vedomých a otvorených ľudí nasledujúcich hlas svojho srdca a uvedomujúcich si svoje „prepojenie“ so ZDROJOM a univerzálnym vedomím… Ak vieme k tomu prispieť čo i len kvapôčkou, je to veľká vec… je to celé more… Prajem Ti, nech sa Ti vo všetkom v živote darí… a nech sa darí aj nám v Školičke intuície pre deti a teenagerov 🙂

STIAHNITE SI ZDARMA praktickú príručku pre rodičov, ako naštartovať plný potenciál svojho dieťaťa – Ebook ŽIVOT na 8% 

… alebo ŤAHÁK INTUITÍVNYCH HIER na prázdniny pre veľkých aj malých.